Moeten we ergens aandacht aan besteden? Vertel het ons!

Blog over besparen is geld verdienen!

Besparen, een hoop gedoe of toch mogelijk? 13 augustus 2020

Het is zo dat maar weinig mensen moeite doen om te besparen om maandelijkse uitgaven. Vaak uit een soort gemak (dat abonnement heb ik al zo lang) of ze vinden het te veel moeite. Vind jij dat ook, lees dan zeker verder!


Energie


Mensen in mijn kennissenkring maken jaarlijks een rondje langs de energieleveranciers. Ze beginnen met hun eigen leverancier te bellen. "Hallo, wat voor korting krijg ik als ik klant blijf bij jullie?" De energiemarkt is een vechtmarkt om de klant als ik kijk naar alle aanbiedingen die er zijn om u als klant binnen te halen. Waarom zou u daar niet gebruik van willen maken??


Ik heb voor mijn eigen woonadres gezocht op een vergelijkingssite wat een nieuw tarief voor mij zou betekenen. Uitgangspunt is de gezinsgrootte en contractduur van één jaar. Niet langer want anders kan ik over een jaar niet onderhandelen. En dat wil ik niet!


Ik kan een welkomstcadeau krijgen variërend van € 20,00 tot € 140,00. Dat is de eerste verdienste. Dan kan ik volgens de prijsvergelijker € 147,00 tot € 219,00 per jaar besparen. Dat gaat hard.


Wist u dat overstappen heel gemakkelijk is? Het wordt voor u geregeld!


Internet/Televisie


Ik heb nu glasvezel van KPN. Hier betaal ik € 65,00 per maand. Dit is een 100mb internet. Ik ga eens vergelijken!


Alle aanbieders hebben allemaal wel de eerste maanden een lager tarief. De kortste periode die ik zie is 6 maanden dus daar ga ik dan maar vanuit. Dan zie ik tarieven van € 31,00 per maand tot € 48,00 per maand. Bespaart me toch 6 maanden lang € 25,00 per maand.


Daarna ga ik tussen € 512,00 en € 592,00 per jaar betalen. Neem een gemiddelde, is € 552,00. Dan kan ik dus € 228,00 besparen!


Mobiel bellen


Ik heb nog een goede telefoon en ik hoef niet persé de allernieuwste te hebben, dus ik ga kijken naar een sim-only. Als ik heel erg mijn best doe om zoveel mogelijk nuttige opties te nemen (onbeperkt bellen en SMS-en, 4G en een databundel van 7000mb) dan kost me dat € 20,00. Daarmee zou ik elke maand € 15,00 besparen en heb ik eigenlijk hetzelfde wat ik nu heb. Doen dus.


De gescoorde besparing elke maand maar weer? € 50,00 per maand. € 600,00 per jaar. Daar ben ik even een halfuurtje zoet mee geweest. Volgend jaar rond deze tijd weer een rondje maken. Ik weet niet wat u verdient maar ik verdien normaal geen € 1.200,00 in een uur.


Vraag hulp

Overige artikelen: