Moeten we ergens aandacht aan besteden? Vertel het ons!

Blog over schuldhulpverlening en incassobureau'sDuwt het incassobureau jou ook in de hoek? 18 maart 2022

Iedereen kent het wel. Je bent een rekening vergeten te betalen en er komt een incassobureau om de hoek kijken. Zij zetten alles op alles om de vordering betaald te krijgen. Sturen een mail, een automatische SMS en dan gaan ze bellen. Uiteraard op het moment dat het jou niet uitkomt. Eigenlijk vallen ze je gewoon lastig. De dwingende toon van de incassomedewerker duwt je in een hoek. Je weet dat je moet betalen en je wilt zo snel mogelijk het gesprek beëindigen. Logisch!


Ze roepen een bedrag wat ze elke maand willen hebben want anders… Dus stem je in.


Goed om te weten: incassobureaus mogen je vragen om te betalen. Dat is alles! Dreigen met loonbeslag of iets anders mag niet, dat is bij wet verboden zelfs! Ga niet zomaar akkoord met hun voorstel! Blijf netjes, antwoord dat je erover na zal denken en bedank ze voor hun aanbod.


Ondertussen ga je voor jezelf een budgetplan opstellen. Een rijtje maandelijkse inkomsten en uitgaven uitschrijven. Dan weet je wat je elke maand kunt overhouden. Je zult immers jouw vaste lasten en boodschappen moeten betalen. Hiermee voorkom je dat je straks je rekeningen niet kunt voldoen. Alles valt of staat met jouw inzicht in je financiële situatie.


Neem dan contact op met het incassobureau om jouw mogelijkheden te bespreken. Communicatie is erg belangrijk. Wees duidelijk, open en hou de regie zelf in handen.


Wat je niet moet doen!
- Betalingsregelingen afspreken zonder dat je zeker weet dat je ze allemaal kunt blijven betalen.


Wat je wel moet doen!
- Houd jouw eigen financiën op orde.
- Bespreek jouw mogelijkheden met het incassobureau.
- Laat je niet verleiden tot te hoge aflossingen.
- Houd je aan de afgesproken regeling.


Lukt het allemaal niet, neem vrijblijvend contact met ons op. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden. Er is altijd een oplossing te vinden.

Vraag hulp

Overige artikelen: