Moeten we ergens aandacht aan besteden? Vertel het ons!

Blogje: post openen of niet?

Ongeopende enveloppen. 20 mei 2020

Dat hij schulden heeft weet Wim en daar schaamt hij zich een beetje voor. Wanneer hij zijn post opent bekruipt hem een gevoel van onmacht. Hij bekijkt de inhoud maar niet meer. De stapel ongeopende enveloppen in de kast neemt toe. Het inzicht van schulden en wat er in de brieven staat is al lang verdwenen.


Soms staat er ook iemand op de deurbel te drukken maar Wim weet dat hij dan niet open hoeft te doen. Hij heeft de afspraak met zijn vrienden dat zij even een berichtje sturen als zij voor de deur staan. Dan weet Wim dat hij open kan doen.


Wim verstopt zich voor de buitenwereld. Maar wat veel erger is, hij verstopt zich voor zijn problemen. Deze verstoppen zich niet voor hem en blijven groeien.


Ineens is er loonbeslag! Nu mag Wim van zijn loon iedere maand nog maar € 865,35 zelf houden en de rest gaat naar de deurwaarder! Dat is natuurlijk veel te weinig om te kunnen eten en ook nog alle rekeningen te kunnen betalen!


De regelingen die er waren kunnen niet meer nagekomen worden. Nu beginnen de echte problemen pas echt. Voorheen had Wim nooit zoveel last van zijn schulden maar nu heeft hij er dagelijks last van. Waar zal dit eindigen?


Meer weten?


Wanneer u zelf geen grip meer hebt op uw financiën wordt het tijd dit bespreekbaar te maken. Hoewel schaamte hierbij vaak de grootste drempel is, troost u dan met de gedachten dat u hier niet alleen in staat. Neem tijdig contact op met een schuldhulpverlener om zorg te dragen voor inzicht in uw financiële situatie en overzicht van uw schulden. In overleg worden uw financiën overgenomen. De correspondentie verloopt via de schuldhulpverlener en er wordt samen gekeken naar een oplossing. U weet waar u aan toe bent. Er komt rust!

Overige artikelen: