Uit de schulden komen in Nederland

Heb je schulden, dan is dat vervelend maar een oplossing is er altijd. Wij helpen jou! Lees snel verder!

Hoe je aan schulden gekomen bent, is nu niet erg belangrijk. De juiste deur open doen om hulp te krijgen wel. Daarmee onstaan oplossingen. Je meldt je aan bij een schuldhulpverlener en samen ga je plannen maken om uit de schulden te komen. Dat kan zelfs gratis want elke gemeente heeft een afdeling speciaal voor mensen die problematische schulden hebben. Je moet je dan wel aan verplichtingen houden en aan alles voldoen waar de schuldhulpverlener om vraagt. Het volgen van cursussen zal daarbij horen. Goed om te weten: wij kunnen je meteen en zonder verplichtingen helpen !

Hieronder het schema van schuldhulpverlening via de gemeente. Let op, dit is niet onze werkwijze!

1. Je meldt je aan bij de gemeentelijke schuldhulpverlening en je zult binnen vier weken een uitnodiging krijgen voor een gesprek.

2. Je ontvangt formulieren om in te vullen, deze neem je mee naar de afspraak.

Duurt u dit te lang of is de situatie erg spoedeisend? Neem direct contact met ons op!

3. Zijn deze formulieren niet compleet ingevuld of je levert niet alle gevraagde formulier in, dan zal je gevraagd worden die alsnog aan te leveren want anders kan de schuldhulpverlening niet starten.

Vind je het moeilijk? Neem direct contact met ons op!

4. Is bij de gemeentelijke schuldhulp alles compleet, dan gaan zij de schuldeisers informeren en vragen zij het openstaande saldo op.

Vind je dat het allemaal wat erg lang duurt? Neem direct contact met ons op!

5. Is alles compleet, dan gaan zij een voorstel doen aan de schuldeisers.

Veel van onze schuldhulpverleners kunnen direct schuldeisers inlichten en hebben vaak al na twee maanden een actieve schuldenregeling.

Vraag hulp